Dissenyar un segell de goma

En aquest article t’explico quins aspectes hauries de tenir en compte a l’hora de dissenyar un segell de goma. Si segueixes aquestes recomanacions no tindràs cap problema per tal que nosaltres, o qualsevol altra empresa, puguem reproduir el teu segell de goma.

Consideracions generals

  • Utilitza sempre el color negre. Ja sigui en línies, tipografies o dibuixos. Els tallers de fabricació de segells treballem amb un sol color, el negre. Després, un cop realitzat el gravat, sí que podràs triar el color de la tinta per marcar.
  • Evita utilitzar degradats, grisos i imatges poc nítides. Com més esquemàtic sigui el dibuix, molt millor. Les imatges tipus icones són les que et poden quedar millor. Una bona web per trobar aquest tipus d’imatges és la de Flaticon.
  • Per una millor llegibilitat les tipografies no poden ser inferiors a 7 punts i evita utilitzar tipografies molt fines.

 

Què hi volem posar al segell de goma?

Aquest és el punt de partida per escollir el model de segell. Per exemple, no és el mateix posar un línia de text, que voler encabir totes les dades de l’empresa o col·locar, a més a més, una imatge.

Tradicionalment els fabricants de segells ens hem guiat pel nombre de línies a col·locar. Aquesta manera de fer encara resulta pràctica i et pot servir de guia per escollir el model. A la nostra botiga pots veure com destaquem el número de línies que pot encabir-se en cada segell.

Però si el que vols és fer un disseny sense tenir en compte les línies hauràs de guiar-te per les mesures dels diferents models. Nosaltres reflectim les mesures del segell en la fitxa de cada producte.

Quin programa podem utilitzar per dissenyar un segell de goma

Depèn del què hi vulguem posar tendirem a fer servir un programa o un altre. Per exemple, si només volem crear un segell amb diverses línies de text un programa tipus Word ja ens anirà bé. Si volem fer dissenys més elaborats, podríem utilitzar un programa de disseny vectorial tipus Illustrator o Inkscape (gratuït), o el famós Photoshop.

En qualsevol cas, si no ens volem complicar gaire la vida, podem utilitzar un programa tipus PowerPoint. A la majoria d’ordinadors ja hi és instal·lat, i per a la feina que necessitem fer ens serà més que suficient. A continuació, t’adjunto un vídeo on explico com emprar el PowerPoint per dissenyar segells de goma.

Com hem de desar el treball

El treball que anem realitzant l’hem de desar en el format del programa mateix. En aquest cas, si parlem del Powerpoint, amb l’extensió pptx. D’aquesta manera sempre el podrem retocar i fer els canvis que necessitem en un futur.

Si necessitem exportar-lo, per exemple, per adjuntar-lo com un fitxer a la nostra botiga, sempre serà millor desar-lo com un pdf. D’aquesta forma sabem que les mesures són reals. Si guardéssim el treball com una imatge, no sabríem quant mesura realment el segell. Hauríem de veure les mides del segell triat i reduir la imatge a aquests mesures. I en aquest procés sempre es poden produir errors.

Per això sempre és molt millor guardar els nostres treballs en pdf a l’hora d’exportar-los. Així evitem la pèrdua de qualitat i sabem que allò que veiem té la mida exacta que hem dissenyat.

Sempre teniu una altra opció

I per anar concloent, queda només recordar-vos que sempre hi ha la possibilitat que contactacteu amb nosaltres per tal que us dissenyem el vostre segell. Per exemple, molts de vosaltres només voleu un segell on surti el nom de l’empresa, el CIF i l’adreça. Per fer aquest tipus de segell no cal que us compliqueu la vida, simplement poseu-vos en contacte amb nosaltres i de ben segur que ens entendrem.

Deixa un comentari