Tintes inadequades. Cada cosa al seu lloc.

Un dels errors més comuns alhora d’entintar coixinets i tampons és utilitzar tintes inadequades. Això pot fer malbé el gravat, el pot deformar. El que ens podia semblar un estalvi de diners, utilitzant qualsevol tinta que tinguem a prop, es transformarà en una despesa molt superior, havent de canviar el gravat i, en els pitjors del cassos, l’aparell sencer.

Qualsevol tinta no és vàlida

Els segells automàtics estàndards utilitzen tintes en base a l’aigua. Són les adequades i estan pensades per a aquesta utilització. A vegades podem caure en l’error de pensar que qualsevol tinta que tinguem a l’abast funcionarà. Per exemple, les tintes que utilitzem per reomplir els rotuladors convencionals. Alerta, en aquest tipus de tinta s’utilitzen dissolvents i altres elements químics que no són aptes per als segells estàndards més comuns.

I què passa si utilitzem les tintes amb base dissolvent per reomplir els coixinets dels segells automàtics? Doncs que es menjarà la goma, el gravat. Això passa perquè aquest tipus de gravat està fet amb un tipus de resina molt concreta. Un fotopolimer que només resisteix les tintes amb base a l’aigua.

Els coixinets també tenen un límit d’absorció

Per això recomanem vigilar molt amb quin tipus de tinta reomplim els coixinets. No totes serveixen, i la majoria ens podem fer malbé el segell. Sigui com sigui, també hem de tenir en compte que els coixinets tenen una caducitat. Que no podem estar-los reomplint de tinta constantment. El feltre del coixinet té una absorció limitada, i hi haurà un dia que no podrà absorbir més tinta, s’endurirà i ja no ens servirà. Haurà arribat el moment de substituir-lo.

Així que, ja ho sabeu, si necessiteu reomplir el coixinet del vostre segells de goma tingueu molt en compte el tipus de tinta que utilitzeu. Qualsevol papereria o impremta us sabrà assessorar en aquest aspecte. I si no, a la nostra web trobaràs ampolletes de tinta a partir de 5 euros. I si veniu al nostre taller, us reomplirem gratuïtament el vostre coixinet.

Deixa un comentari