Segells de goma per a marcar roba. Informació i recomanacions.

Des de fa uns quants anys podem trobar al mercat diversos tipus de segells de goma que ens serveixen per marcar la roba dels més petits. És una molt bona alternativa a les clàssiques betes o, fins i tot, als rotuladors tèxtils. Són molt fàcils d’utilitzar, poden personalitzar-se amb dibuixos i si el cuides bé poden durar-te molts anys.

De fusta o automàtic?

El gravat del segell de goma es pot muntar en una peça de fusta o en una carcassa automàtica.

Escollir un segell de fusta té les següents característiques:

 • Necessitaràs un tampó on sucar el segell. Aquest ha de ser de feltre, que aguanti el tipus de tinta especial que necessitaràs. Normalment aquest tampons són més cars que els normals.
 • Podràs canviar de color d’una forma molt fàcil si disposes de més d’un tampó diferent.
 • El segell en si és més econòmic que un d’automàtic.
 • Pot durar-te molts anys.

Escollir un segell automàtic per marcar la roba té les següents característiques.

 • No necessites cap mena de tampó.
 • Al sucar-se d’una forma automàtica és més ràpid i senzill marcar les peces de roba.
 • La tinta queda amagada a la carcassa i t’evitaràs tacar-te de tinta.
 • El coixinet de tinta té una vida útil d’un any aproximadament. Després hauràs de canviar el coixinet i seguirà funcionant com el primer dia. Trobaràs coixinets de goma per segells tèxtils a partir de 5 euros.
 • El segell automàtic és més car que el de fusta.

Tots dos sistemes tenen coses en comú:

 • El gravat és igual en un que en l’altre. Es pot fer a partir de cautxú, resina o d’altres materials més artesanals. En el nostre cas utilitzem el sistema de resina i la tècnica de la insolació.
 • Amb el segell automàtic i amb el de fusta podràs marcar altres tipus de materials, com ara papers.

 

Imprentilles o segells personalitzables per marcar la roba?

Amb les imprentilles podràs muntar el teu propi segell automàtic. En aquest paquets s’incorporen tot de minúscules lletres que hauràs d’enganxar cuidadosament a la base del segell. D’aquesta manera pots formar el nom de qui vulguis.

Imprentilla per marcar roba
Imprentilla per marcar roba

El segell tipus imprentilla té les següents característiques.

 • És molt econòmic. En determinades èpoques de l’any trobaràs impremtilles per menys de 5 euros al Lidl.
 • No depens d’un tercer que et dissenyi un segell personalitzat.
 • En els models més coneguts (per exemple, de les marques Colop i Trodat) podràs arribar a formar fins a 4 línies de text.
 • És difícil de composar ja que les tipografies són extremadament petites. No obstant a la base on es munta trobaràs guies i el paquet incorpora unes pinces.
 • Si el teu nom o cognom incorporà la ç oblidat d’escriure’l correctament, doncs no trobaràs cap ç.
 • Les lletres son molt petites. Un cop estampat es fa difícil llegir les paraules.

Per contra, personalitzar el segell de goma té les següents característiques:

Estampació segell per marcar roba
Estampació a partir d’un segell automàtic personalitzat
 • Els preus són més cars que el de les imprentilles. En el nostre cas el segell de fusta et pot sortir per 25 euros i l’automàtic per uns 35.
 • Són personalitzables i molt més divertits. Podràs escollir la lletra, la seva grandària i fins i tot incorporar un dibuix. Això és important pels nens que encara no saben llegir, ja que identificaran la peça de roba a partir del dibuix d’una forma fàcil.
 • Poden durar molt més temps. Són una sola goma (gravat) i quan fas la marcada és mou com un de sol. En contrast amb les imprentilles que cada lletra és un gravat en si i per tant és més fàcil que es desmunti quan el fas servir.

 

I quin és més recomanable?

Com tot en aquesta vida depèn. Si vols sortir del pas i necessites una cosa econòmica un segell el tipus imprentilla pot ser una molt bona solució.

Ara bé, si vols una cosa més bonica i fàcil d’utilitzar un segell automàtic personalitzable és la millor opció. És veritat que és més car, però també es cert que et durarà molt més anys que una impremtilla. A la llarga l’amortitzaràs i, a més a més, serà un segell únic per a tu, amb el disseny que tu hagis creat. Pots veure totes les opcions de personalització a la botiga del producte i, fins i tot, pots visitar la web de Patapam, un projecte paral·lel, on trobaràs encara més opcions de personalització.

 

Preguntes molt habituals al voltant dels segells per marcar roba

Quan dura la marcada?

L’Estampació resisteix perfectament 40 rentades a 30 graus, o 30 rentades a 40 graus. I si passat el temps l’estampació desapareix, simplement l’hauràs de tornar a segellar. Així de fàcil i ràpid.

Quan dura la tinta del segell automàtic?

L’espongeta de tinta té una duració d’un any o de 1000 impressions en temperatures i humitats normals. Si al cap del temps necessites canviar-la utilitza només recanvis Mine. La tinta és especial i si utilitzes qualsevol altre pots fer malbé la roba estampada. A la nostra botiga online pots trobar un pack de 2 recanvis de tinta per 10 euros.

Si estampo damunt roba molt prima transparenta la marcada?

En aquest tipus de roba pot transparentar-se pel darrera. De la mateixa forma que si utilitzessis un rotulador.

Que passa si vull marcar peces fosques?

No existeix una tinta blanca que funcioni correctament per marcar roba. La tinta més habitual és la negra, especialment creada per aquest propòsit. Si necessites marcar roba fosca tens dues alternatives. O bé segelles les etiquetes de les peces, o bé estampes damunt una beta blanca i després la planxes a la peça. En el nostre cas, el pack de regal de segell per marcar roba ja incorpora una beta per aquest motiu.

I fins aquí aquest petit resum al voltant dels segells de goma per marcar roba. Si teniu qualsevol dubte, pregunta podeu escriure un comentari. Miraré de respondre’ls el més aviat possible.

Deixa un comentari